Hvordan sette opp WiFi på riktig måte

Forfatter: Laura McKinney
Opprettelsesdato: 1 April 2021
Oppdater Dato: 25 April 2024
Anonim
Hvordan sette opp WiFi på riktig måte - Artikler
Hvordan sette opp WiFi på riktig måte - Artikler

Innhold

Enten du flytter inn på et nytt sted og setter opp WiFi, eller du bytter Internett-tjenesteleverandører, er det noen ting du må gjøre når du setter opp ditt WiFi-nettverk.


For mange ganger vil din internettleverandør komme inn, sette opp Internett, og deretter gå. Vanligvis er ruteren de har satt opp et unikt passord som allerede er satt opp slik at det er trygt ut av boksen, men alt annet er satt med standardinnstillinger, som alltid ikke er optimale.

For eksempel vil du endre WiFi-passordet, samt hvilken type beskyttelse som brukes til å sikre WiFi-nettverket. Oftere enn ikke, rutere som standard for å bruke WEP-beskyttelse, som lett kan hackes.

Det er også mulig at ruteren din ikke er oppdatert, selv om det teknisk sett skal være når den først er konfigurert av din ISPs tekniker. Men disse er alle tingene du enkelt kan endre i ruteren din. Slik setter du opp WiFi på riktig måte.

Slik får du tilgang til ruterens innstillinger

Før vi kommer i gang, må alt du vil endre og sette opp, nås via rutens administrasjonspanel. Vanligvis er standard admin-påloggingen trykt på baksiden av ruteren.




Nå, for å komme til administrasjonsskjermbildet, vil du åpne nettleseren din og skrive inn 192.168.1.1 eller 192.168.0.1. Dette er ruteren din IP-adresse. Selvfølgelig, det avhenger av hvilken ruteren du har. Du kan sjekke ut denne listen for å se hvilken IP-adresse du må skrive inn.

Det neste du bør se er påloggingsskjermen for ruteren din. Gå videre og skriv inn admin brukernavnet og passordet. Igjen, denne informasjonen skal skrives ut på baksiden av ruteren. Hvis det ikke er det, er brukernavnet vanligvis admin og passordet er heller ikke passord, admin, eller la det være tomt.

Etter det er du offisielt inne i ruteren på ruteren din, og du kan begynne å tinker med innstillinger. Vær oppmerksom på at endring av eventuelle innstillinger, for eksempel Wi-Fi-passordet, nettverksnavnet ditt, etc., krever at du kobler til Wi-Fi-nettverket på nytt. Så ikke freak out hvis du ser at du har blitt koblet fra WiFi-en din - du må bare koble til den igjen og deretter få tilgang til administrasjonspanelet.


Endre standard SSID og passord

Kanskje det viktigste som skal gjøres når du konfigurerer WiFi-nettverket ditt, er å endre standardpassordet du bruker til å koble til WiFi. Din ISP vil gi et standard SSID og passord, slik at det er sikkert helt fra det går etter at de har konfigurert det, men du vil endre det til noe som er litt lettere for deg å huske.



Det er heller ikke en dårlig ide å endre SSID. SSID er bare navnet på ditt WiFi-nettverk. Mange Internett-leverandører vil gi en standard SSID som "D35GD" eller noe latterlig. Du kan endre det til det du vil ha i administrasjonspanelet.

For å endre disse to tingene, se etter en innstilling kalt trådløse innstillinger eller noe lignende. Dette vil variere avhengig av ruterens merke. Derfra skal det være tekstfelter der du kan endre SSID og passord.

Aktiver WPA2-beskyttelse

Når du snakker om WiFi-passordet ditt, er det en god ide å gå videre og endre beskyttelsesnivået til WPA2. Mange Internett-leverandører standardiserer ruteren til bare WEP-beskyttelse, men det er lett hackable og ikke så sikkert som WPA2.



For å endre denne innstillingen er det sannsynligvis plassert i Avanserte trådløse innstillinger (heller enn bare trådløse innstillinger) eller noe lignende. Derfra har du muligheten til å velge WEP, WPA eller WPA2. WPA2 er den sikreste, så velg det og lagre endringene dine.

Endre WiFi-kanalen

Hvis du vil presse ut hver tomme av ytelse fra ruteren og WiFi-nettverket, kan du gjøre det ganske bra ved å endre kanalen som ruteren din fungerer på.

Kanaler på rutere hindrer i hovedsak en gruppe av rutere i å forstyrre hverandre. Så hvis du bor i en leilighet med mange WiFi-nettverk overlappende, kan mange av dem operere på samme kanal, slik at de forstyrrer hverandre.



Det du vil gjøre er å velge en kanal for ruteren din, men ikke mange andre rutere opererer på. For å finne ut hvilke kanaler rundt ruterne bruker, kan du laste ned et verktøy som heter iStumbler for Mac eller NetStumbler for Windows. Disse verktøyene kan vise en liste over omgivende WiFi-nettverk og hvilke kanaler de er på, slik at du kan velge en som ikke blir brukt.

For å endre kanalen på ruteren din, bør den være i samme seksjon der du endret SSID og passord. Hvis ikke, bør det være i Avanserte trådløse innstillinger eller liknende.

Optimaliser ruteplassering

Du kan bare sette ruteren et sted praktisk og bare la det være ved det, og tenk at det alltid er en angitt radius som ruteren kan oppnå for å tillate enheter å koble til den, men der du plasserer ruteren i ditt hjem er avgjørende.



Vegger, dører og hjørner reduserer signalstyrken for router sterkt, så prøv å unngå å plassere ruteren nær disse elementene i huset ditt. Ideelt sett må trådløse enheter ha en direkte syn med ruteren for det beste signalet, men det er selvfølgelig ikke alltid mulig. I stedet er det best å plassere ruteren mot midten av huset ditt i et åpent område hvor signaler kan puste og sprette av vegger hvis det er nødvendig.

Oppdater ruteren firmware

For at ruteren skal kunne operere på et optimalt nivå, må den ha den nyeste fastvaren. Dessverre oppdaterer ruterenprodusenter og Internett-leverandører ikke firmware som de burde, men det er for det meste fordi de har en mengde rutere forseglet og klar til å bli sendt ut, og det kan være måneder før de faktisk er uåpnet og legges til bruk. Da kunne ny firmware være tilgjengelig.



Vanligvis ligger i Avansert delen av administrasjonspanelet, oppdatering av fastvaren er relativt smertefri, men noen rutere har ikke muligheten til å oppdatere til nyere firmware automatisk. I stedet må brukeren gå til rutermerkets nettsted for å laste ned den nyeste fastvaren og deretter laste opp den filen via administrasjonspanelet på ruteren. Bare gå til Support & Downloads-delen av rutemerkets nettsted for å finne fastvaren som trengs.

Bitcoin-invetorer er ikke ut til å bli lei av denne veldig fortyrrende kryptovalutaen elv i 2018. Det er nå flere alternativer enn noeninne hvordan man kan invetere i Bitcoin uten å fak...

Yteleproblemer er ofte et reultat av litaje på mobile enheter. ymptomer begynner vanligvi i de enere månedene eller årene med kontant bruk. Blant de vanligte indikajonene på en for...

Interessant I Dag