Innhold
- Ineffektiv klientoptimalisering
- Bruk av forskjellige nettverkstyper
- Båndbreddebegrensninger
- Dårlig minnehåndtering
- Mangelfull feilsøking
- Uforlikelighetsproblemer
- Engasjer deg med oss
Etter hvert som smarte enheter oversvømmer verden vår de siste årene, har vi blitt vant til å bruke og ofte stole på at noen apper skal gå gjennom hverdagen vår. Med overflod av disse appene kommer spørsmålet om pålitelighet. Det er ikke uvanlig i dag å oppleve appkrasj fra tid til annen. Noen mennesker kan oppleve dette problemet mye, mens noen kanskje bare har det ved få anledninger hver uke. Faktum er fortsatt: apper krasjer! Men hvorfor?
Nedenfor er noen av de vanligste årsakene til at apper i gadgetene våre plutselig fryser i hjel på upassende tider.
Ineffektiv klientoptimalisering
Apper med grensesnittdesignfeil som fører til dårlig ressursadministrasjon, har en tendens til å krasje. Hvis en utvikler ikke er opptatt av funksjonene til en enhet appen er ment å kjøre på, kan den appen ende opp med å bli en ressurssvin og en konstant kilde til frustrasjon for brukerne. Det er etablerte teknikker for å minimere hvordan en app administrerer ressurser, men hvis en utvikler kutter hjørner eller ikke implementerer dem, går det ikke alltid ubemerket.
For eksempel er bruk av bildekomprimeringsalgoritmer et must for å sikre at filstørrelsen på bilder ikke er for stor. En god utvikler må ta hensyn til at ikke alle smartenhetseiere har brennende internetthastigheter hele tiden. Ettersom mange apper i dag regelmessig må opprette en forbindelse til en ekstern server for å kunne fungere, skal utviklere vurdere forholdet mellom hendelser som skjer på skjermen og enhetens virkelige funksjoner. En feilberegning i dette aspektet kan få betydelig innvirkning på hvordan appen oppfører seg når den er utgitt.
Bruk av forskjellige nettverkstyper
Har du opplevd at en app krasjer etter at du har endret nettverkstilkoblingen til mobildata eller Wi-Fi? Selv om de fleste flaggskiptelefoner som Samsungs Galaxy-serie har en innebygd funksjon for automatisk nettverkssvitsj for å sømløst overføre tilkoblingsbryteren og minimere tap av data, kan noen apper fortsatt ha stabilitetsproblemer mesteparten av tiden. Dette problemet har vært med oss i noen år nå, og svaret på det hviler på skuldrene til både utviklere og Google, produsenten av Android. Ingen ser ut til å ha funnet en mer effektiv løsning.
For å forhindre at en app krasjer, må du først slå den av før du bytter til en annen nettverkstype.
Båndbreddebegrensninger
En annen grunn til at en app ikke lastes inn, fryser og til slutt dør, er når den ikke får båndbredde. En upålitelig forbindelse fører ofte til ødelagt hurtigbuffer fordi appen kan hente dårlige data i prosessen. Noen apper kan fungere bra hjemme fordi en mest sannsynlig bruker den mer stabile WI-Fi-konenksjonen, men når du først har kommet på veien og byttet til mobildata, begynner det virkelig problemer. Utviklere bør se etter denne muligheten, men dette er ofte en av de mest utelatte aspektene i å bygge apper.
Hvis du har lagt merke til at en bestemt app har en tendens til å virke sakte eller krasje når du bruker den spottete mobilforbindelsen, forbeholder du deg utvikleren. En god app skal fungere pålitelig med eller uten en stabil forbindelse.
Dårlig minnehåndtering
En av hovedutfordringene til Android-utviklere er å sikre at appen deres kjører bra på et stort utvalg av enheter. Noen apper kan kjøre bra i en HTC One M9, men ikke i Samsung Galaxy S2 bare fordi begge enhetene har et stort gap når det gjelder CPU-hastighet og prosessorkraft. Det betyr ikke at nyere og raskere enheter garanterer kollisjonsfrie apper. Hvis det tar mer enn 5 sekunder å starte en app, ender den vanligvis med å bli drept av operativsystemet. Dette oppleves av brukerne som et krasj.
Mangelfull feilsøking
Rushed-apper kan mangle riktig feilsøking under produksjon, så når nye funksjoner legges til, kan det hende at noen deler ikke fungerer som ment senere. Egentlig er en stor del i appkrasj forårsaket av menneskelige feil. Feil koding og tildeling av en referanse til en ikke-eksisterende variabel fører ofte til fatale feil som kalles nullpekerfeil. For eksempel, hvis en utvikler ikke er forsiktig med å forutse ting som kan gå galt, kan det føre til en nullpeker. Dette manifesteres når en app plutselig sluttet å svare.
Uforlikelighetsproblemer
Akkurat nå er det nesten umulig for en utvikler å teste en app på alle aktivt kjørende enheter på grunn av fragmentering. Dette er grunnen til at noen apper klarer seg så bra på andre enheter mens de gjør det motsatte av noen. Testing er ikke bare tidkrevende, men er heller ikke veldig kostnadseffektivt, spesielt for utviklere som sliter.
Kompatibilitetsproblemer oppstår også når det er en ny større operativsystemoppdatering. Du bør ikke bli overrasket om noen av appene dine virker mer pålitelige når du hadde KitKat etter installasjon av Lollipop.
Med dette ender vår korte diskusjon om årsakene til at Android-apper krasjer. Vi håper å ha opplyst deg litt hvorfor dette problemet fortsatt skjer, selv om smarttelefoner har blitt raskere og kraftigere. Husk at app-bygging er en vanskelig virksomhet, og det er millioner, om ikke milliarder, mulige feilpunkter i denne handelen. Skulle du støte på et tilsynelatende unikt problem med en bestemt app, prøv å hjelpe utvikleren ved å fortelle dem om det, enten ved å sende inn en rapport, eller ved å kontakte dem direkte.
Se også Hvorfor Android Lollipop forårsaker problemer
Engasjer deg med oss
Gi oss beskjed hvis du er en av brukerne som støter på et problem med enheten din. Vi tilbyr løsninger for Android-relaterte problemer gratis, så hvis du har et problem med Android-enheten din, bare fyll ut det korte spørreskjemaet i denne lenken og vi vil prøve å publisere svarene våre i de neste innleggene. Vi kan ikke garantere rask respons, så hvis problemet ditt er tidssensitivt, kan du finne en annen måte å løse problemet på.
Når du beskriver problemet ditt, må du være så detaljert som mulig, slik at vi enkelt kan finne en relevant løsning. Hvis du kan, vennligst ta med de nøyaktige feilmeldingene du får for å gi oss en ide om hvor du skal begynne. Hvis du allerede har prøvd noen feilsøkingstrinn før du har sendt oss en e-post, må du huske å nevne dem slik at vi kan hoppe over dem i svarene våre.
TheDroidGuy har også tilstedeværelse i sosiale nettverk, så det kan være lurt å samhandle med samfunnet vårt på våre Facebook- og Google+ sider.
Vi vil motta salgskommisjon hvis du kjøper varer ved hjelp av koblingene våre. Lære mer.