Innhold
Vi bruker alle WiFi regelmessig, men sjelden sjekker vi for kvaliteten. WiFi-signalkvalitet er veldig viktig, da den kan avgjøre hvilken type internettforbindelse du ender opp med. Så hvordan sjekker man WiFi-kvaliteten på Android-smarttelefonen eller nettbrettet? Svaret kan være så enkelt som å laste ned en av de flere WiFi Analyzer-appene som er tilgjengelige for plattformen.
Men å velge det beste av partiet kan være litt forvirrende. Dette er grunnen til at vi har bestemt oss for å snakke om noen av de beste WiFi-analysatorappene som for øyeblikket er tilgjengelige i Google Play Store, og som er enkle å bruke. Så la oss ta en titt.
Beste WiFi Analyzer App for Android
Last ned her: Google Play
2. Wifi-analysator
Denne appen tilbyr alle relevante detaljer om WiFi-signalene dine, om enn i et litt eldre brukergrensesnitt. Wifi-analysator lar deg se hvor overfylte WiFi-kanalene dine er, mens de også fungerer sømløst på 2,4 og 5 GHz-nettverk. Videre vil appen også dele detaljer om hvilken type sikkerhet som nettverkene bruker. Alle dataene vises i en fin graf, som hjelper deg med å fastslå de svake punktene i Android WiFi-nettverket ditt og gjøre de nødvendige endringene.
Signalkvaliteten vises og oppdateres i sanntid, selv om datasporingen kan slås av automatisk på grunn av bekymringer for batteribruk. Dette bør imidlertid ikke være et problem hvis du aktiverer det fra din Android 10-kjørende smarttelefon. Wifi Analyzer er en gratis app i Play-butikken og kommer med annonser. Det er ingen kjøp i appen ombord. Denne appen fungerer på enheter som kjører Android 6.0 og nyere.
Last ned her: Google Play
3. ScanFi
Denne appen tilbyr et bredt spekter av funksjoner for brukerne, inkludert å samle grunnleggende informasjon om tilgjengelige nettverk rundt deg. Videre kan du få detaljert informasjon om signalstyrke, kvalitet samt sikkerhet. Det anbefales å kjenne til disse beregningene før du kobler til et ukjent WiFi-nettverk rundt deg. I tillegg til å tilby rask informasjon, gir ScanFi også en 60 sekunders historikkgraf over et tilgangspunkt du velger.
ScanFi støtter 2,4 og 5 GHz-skanning, selv om smarttelefonen din må være kompatibel med dette før du går videre. Denne appen er et flott verktøy for å oppdage skjulte nettverk som ellers kan være ute av syne. Du kan også velge å filtrere tilgangspunkter som er åpne. Vi anbefaler ScanFi for effektivt å overvåke WiFi-tilkoblingene hjemme eller på kontoret. ScanFi er gratis å laste ned på Google Play Store og støttes av annonser. Det er ingen kjøp i appen. Appen fungerer med telefoner og nettbrett som kjører Android 5.0 og nyere.
Last ned her: Google Play
4. OpenSignal
Dette tilbudet er mer allsidig enn noen annen Wifi-analysator-app du kan komme over. OpenSignal er en kjent hastighetstestetjeneste med rekkevidde som dekker mobildatabrukere (3G, 4G / LTE, 5G) i tillegg til trådløse nettverk (WiFi).
Det som gjør OpenSignal til en av de beste Android WiFi-analysatorappene der ute, er tilstedeværelsen av omfattende hastighetstestingsfunksjoner, inkludert muligheten til å sjekke kvaliteten på videostrømmen din på plattformer som YouTube, Netflix og så videre. Videre kan appen lagre logger over tidligere hastighetstester, noe som gir deg en god ide om hvordan internetthastigheter har svingt.
Motivet til selskapet er å tilby en gratis og åpen kildekode-applikasjon for hastighetstesting som kan forbedre mobil- og WiFi-nettverk over hele verden. Dette forklarer også hvorfor appen er gratis og blottet for annonser eller kjøp i appen.
Med dette i bakhodet er det ingen tvil om at OpenSignal vil krysse av for mange lesere for våre lesere, spesielt med tanke på muligheten til å jobbe på både mobil- og WiFi-nettverk. Nok et positivt ved appen er at den fungerer med enheter så gamle som Android 4.1 og nyere, så praktisk talt alle som har en Android-smarttelefon i dag kan få tilgang til OpenSignal med en gang.
Last ned her: Google Play
5. WiFi-analysator - WiFi-test og WiFi-skanner
I likhet med antall apper vi har diskutert ovenfor, fungerer WiFi Analyzer ved å lete etter WiFi-nettverk i nærheten. Når det blir funnet, kan det hjelpe deg med å hente detaljer om signalkvalitet, signalstyrke, sikkerhetsinformasjon som brukes av nettverket og så videre. Appen forteller deg også hvor mange som for øyeblikket er logget på et bestemt WiFi-nettverk. Som du forventer, støtter appen både 2,4 GHz og 5 GHz WiFi-bånd, slik at den kan håndtere alt du kaster på den.
Videre kan appen hjelpe deg med å identifisere overfylte WiFi-kanaler og unngå dem effektivt. Dette kan være veldig nyttig når du er koblet til et åpent WiFi-nettverk. Som en utvidelse av denne funksjonen vil appen også anbefale de beste kanalene å koble til. Denne appen er gratis å laste ned på Play Store og kommer med annonser. Det er imidlertid ingen kjøp i appen. Appen kan fungere på enheter som kjører på Android 4.0.3 eller nyere.
Last ned her: Google Play
6. WiFi-skjerm
Hvis du ønsker å sette opp en ny WiFi-tilkobling hjemme eller på kontoret, kan en app som WiFi Monitor være nyttig. Dette er fordi det lar deg oppdage signalstyrke og kvalitet, så vel som andre beregninger som tilkoblingshastighet og frekvens. Hvis du ønsker å få et bredere overblikk over nettverkene rundt deg, lar WiFi Monitor deg filtrere nettverkene rundt deg basert på signalnivå, utstyrsprodusent, signalnivå, sikkerhetsprotokoll og så videre.
For å gjøre det enklere for brukerne å få tilgang til alle funksjonene på et øyeblikk, har apputviklerne kategorisert de forskjellige aspektene ved WiFi-analyse i kategorier. Så du kan enkelt velge kategorier som kanaler eller styrke for å få informasjonen du leter etter. Appen lar brukerne dele innsamlede data fra loggen til andre apper.
Denne omfattende WiFi-analysatorappen er gratis å laste ned, men kommer med annonser og kjøp i appen. Du trenger en Android-enhet som kjører versjon 4.0 eller høyere for å bruke WiFi Monitor. Gitt funksjonene den pakker, er dette absolutt der oppe med den beste WiFi-analysator-appen.
Last ned her: Google Play
7. Info om nettverkssignal
I likhet med en av appene vi snakket om ovenfor, gir Network Signal Info informasjon om din WiFi-signalstyrke så vel som mobil signalstyrke, og gir deg dermed et bredt spekter av data på bare en app. En av de viktigste forskjellene mellom denne appen og resten er at utvikleren bruker omfattende grafer og søyler for å gi et detaljert utseende av nettverket ditt.
Videre kan du samle WiFi-informasjon som maksimal WiFi-hastighet, IP-adresse, ekstern IP-adresse, nettkapasitet, nettkanal, subnettmaske og så videre. Det beste med denne appen er at den er gratis å laste ned. Det er også tilgjengelige kjøp i appen, noe som vil hjelpe deg med å låse opp funksjoner som å spore mobilcelletårnets plassering og til og med registrere WiFi-signaler. Naturligvis vil Pro-versjonen også bli kvitt annonser fra appen. Network Signal Info er kompatibel med telefoner som kjører Android 4.3 og nyere.
Last ned her: Google Play
8. WiFi signalstyrke
Denne appen tar en litt annen tilnærming for å gi detaljer om WiFi-signalkvalitet. Mens de fleste apper bruker en graf eller søyler for å representere signalkvalitet, gir denne appen en mer nøyaktig prosentandel som forteller deg nøyaktig hvor godt eller dårlig det trådløse nettverket ditt er.
Dessuten er ikke figurene som er konstante, siden det fortsetter å endres, selv når du beveger deg nærmere eller vekk fra ruteren, og dermed gir nøyaktig signalinformasjon. Dette kan også hjelpe deg med å låse WiFi-sterke soner rundt hjemmet eller kontoret, selv om det beste stedet for de optimale nettverkshastighetene er rett ved siden av WiFi-ruteren.
Mens noen kan hevde at dette ikke er den beste måten å forstå signalstyrken til WiFi-nettverket ditt, kan det få jobben gjort for mange, spesielt folk som bare vil vite om deres WiFi-forbindelse fungerer som annonsert av leverandøren. . Dette er alt appen kan gjøre, og det er ingen avanserte skannefunksjoner på plass. Denne appen er gratis å laste ned, men har annonser og kjøp i appen. Appen er kompatibel med enheter som kjører Android 2.2 og nyere.
Last ned her: Google Play
Med disse WiFi-analysatorappene for Android, bør du kunne bestemme signalstyrken og stabiliteten til WiFi-nettverkene. Dermed hjelper deg med å bestemme hvilket nettverk du vil bruke og ha enhetene koblet til. Vi vil sette pris på det hvis du hjelper oss med å spre ordet, så vennligst del dette innlegget hvis du synes det var nyttig.
Du kan også abonnere på YouTube-kanalen din for videoopplæring og feilsøking av innhold for smarttelefoner.
Vi vil motta salgskommisjon hvis du kjøper varer ved hjelp av koblingene våre. Lære mer.