Innhold
- Lenovo YogaBook gjennomgang: Design & Internals
- Lenovo YogaBook gjennomgang: opplevelse
- Lenovo YogaBook gjennomgang: spesifikasjoner
- Lenovo YogaBook gjennomgang: Skal du kjøpe?
Vi har alle hørt varierende versjoner av den samme gamle klichéen. "Luck favoriserer den dristige." Vi ser det på kontortekster som prøver å inspirere oss, gjør mer. Vi hører det kastet rundt av ledere og tycoons hver morgen på bedriftsorienterte kabelnettet. Lenovos ingeniører tok det med på hjertet da Lenovo YogaBook ble utformet.
Selger for $ 549,99 som begynner denne uken, handler Windows Lenovo YogaBook om dristige bevegelser. På en tid når alle enheter leveres med en digital penn, satser Lenovo på en penn-, papir- og teknologiløsning. YogaBook tvinge deg ikke til å kjøpe dyre deksel tilbehør i navnet på tilpasning og mote. Sensorpanelet dobler som tastaturdeksel. På et tidspunkt da alle selger tilleggstastaturer, er Halo-tastaturet ganske risikabelt.
Ved å bygge på Real Pen og Halo keyboard konseptene, spretter Lenovo at verden er klar for en ny type nettbrett for reklamer. Det håper at noen futuristisk teknologi kan gi opphav til en ny generasjon av Windows 2-i-1. Absolutt er det et marked for en liten Windows-PC som gjør at brukerne kan være produktive og skape på farten, men jeg er ikke helt sikker på at Lenovos forsøk vil være det som lønner seg neste gang.
Lenovo YogaBook gjennomgang: Design & Internals
For en bestemt type person er tegnetabletter og faktiske notatbøker ikke et stykke arcane-teknologi. De har et forhold til Moleskine som rekindles hver gang de kjører fingrene langs ryggraden. Lenovos designere forstår dette klart, fordi YogaBook føles som en lukket spiral notatbok i hånden din.
Mye av den følelsen kommer fra teksturerte aluminium- og magnesiumdeksler på YogaBooks skjerm og sensorpanel. Når de er lukket, lener de ytre kantene seg litt inn. Det er egentlig ikke noe annet i dette designet, som selvfølgelig er forsettlig. Hvem vil at deres digitale notatbok skal føles mer som en mobil datamaskin? Ingen.
Den samme forenklede estetikken overfører seg til innsiden av enheten. Hvor du normalt ser tastaturet, er et tomt skifer. Halo Keyboard ser usynlig ut i øyet i visse belysningssituasjoner. En knapp over dekket skifter enheten inn og ut av skrive- og tastaturmodusene. Ved siden av den knappen er YogaBooks 8-megapiksler bakovervendt kamera. Den vender bare ut når du har brettet enheten i halv for tablettmodus.
innvendige
Et 2 megapikselkamera sitter over 10,1 tommers 1920 x 1200-skjerm. Fordi Lenovo ser YogaBook som en tablett først, har den tingene du forventer at en nettbrett skal ha. Den lades gjennom en mikro-USB-port på venstre kant. Et MicroSD-spor gir opptil 128 GB tilleggsoppbevaring. Det er på toppen av 64 GB det har internt. Høyttalere med Dolby's Atmos-teknologi sitter på både venstre og høyre kant. Strømknappen, lydkontakten og volumkontrollene sitter på høyre kant.
Ja, det er ganske lett på porter, men det er ok. Det måtte være så tynt som mulig. Fra bakdeksel til frontdeksel måler den 0,38 tommer.
Innsiden er GPS, omgivelseslys sensor, kompass og gyrosensor. YogaBook kobles til nettverk med 802.11 ac trådløs teknologi og tilbehør med Bluetooth 4.0. En Intel Atom-prosessor og 4 GB RAM gir all prosessorkraft. Må være mobil gjennomgangsenheten kom i svart og uten LTE mobil datastøtte fordi det er det eneste designet som har Microsofts Windows operativsystem lastet på den. Android-versjonen kommer i gull, svart og grått for $ 499.99.
Lenovo YogaBook gjennomgang: opplevelse
Den sanne hensikten med ethvert stykke teknologi er å tillate deg å få ting gjort. Problemet er at Windows PCer nesten ikke falmer inn i bakgrunnen. Noen ganger er det på grunn av heft. Andre ganger er det batterilevetid og designfeil. La oss snakke mer om de galne spillene Lenovo laget.
CreatePad
Det viser seg at Lenovo har et navn fra sensordelen motsatt displayet i YogaBook. De kaller det CreatePad. CreatePad er i stand til å oppdage 2048 forskjellige trykknivåer fra den medfølgende Real Pen. Det er en betydelig mengde mer enn enheter som bruker annen teknologi. Du kan skrive direkte på CreatePad ved å bruke pekepinnen.
Du kan også rive et ark papir fra den medfølgende papirstopp og legge den over CreatePad. Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, må du bytte til et av de fire tipsene som Lenovo følger med maskinen. Det er ikke noe spesielt med papiret, så du kan bruke et hvilket som helst papir du vil ha. Du må sørge for at papiret er justert i sensorområdet på CreatePad. Justeringsprosessen går mye lettere hvis du bare legger på påfyll på puten som Lenovo gir deg. Det har magneter å veilede deg gjennom prosessen.
Uansett hva du skriver på CreatePad-overflatene i OneNote og andre apper på enhetens skjerm. En OneNote-snarvei flater automatisk. Volumknappene doble som en snarvei til appen også. Du kan også skrive direkte på skjermen. Jeg har aldri hatt noen problemer med CreatePad-registrering av pennestrengene. Å glemme å få justeringen akkurat når du bruker papirskrap, resulterte i noen avskåret tekst noen ganger.
Real Pen
Det største problemet jeg har med CreatePad er ikke selve puten, men pennen du bruker til å samhandle med den. Real Pen føles billig og forurenser hva som skal være en ren skriveopplevelse.
Før du skifter mellom digital og papirskrift, må du bytte ut spissen av pennen selv. For å gjøre dette må du ta Real Pen-hetten og låse på påfyllingen du vil bytte ut. Da må du trekke på den. Prosessen føles merkelig. Du må gjøre dette igjen for å skrive på enhetens skjerm, men Lenovo inkluderer smart AnyPen-teknologi. Dette betyr at du kan bruke blekktipsene på skjermen uten å bekymre deg.
En fordel for Lenovo ved bruk av Wacom Feel-teknologi for pennen er at det ikke er batterier å bytte ut hver tredje måned. Jeg - og de fleste som tar digitale notater - setter pris på det. Ingenting ødelegger en kreativ økt som å måtte løpe til et par apotek butikker på jakt etter et batteri som ingen synes å lager. Lenovo gir deg ikke et faktisk sted å lagre pennen, men det er forståelig, gitt hvor tynn enheten er.
Halo tastatur
Halo tastaturet er Lenovos største gamble. Det er også den som betaler seg minst. Den slår av når du bretter den over baksiden av displayet.
Som en jevn forfatter forblir jeg på utkikk etter dårlige tastaturvarsler. Vanligvis er det største advarselsskiltet mangel på nøkkelreiser. Halo Keyboard er bygget på et berøringspanel. Det er absolutt ingen nøkkelferdighet og ingen måte å føle hvor fingrene skal være mens du skriver ut et ord. Lenovo gjør argumentet for at dette fysiske tastaturet er å foretrekke for et tastatur på skjermen som ville ha de samme problemene og ikke vibrere mens du trykker på. Det er et rettferdig punkt.
Tastaturavstanden er greit, men du er virkelig fornøyd med automatisk korrigering i Windows. Heldigvis har operativsystemet stor automatisk korrigering i programmer som Word. Det tok dager å få tak i Halo Keyboard-nøyaktighet. Selv da var feilene vanlige. Det er bedre enn ingen tastatur i det hele tatt, men jeg er ikke sikker på at de fleste vil være fornøyd med det.
Det jeg ikke hadde forventet var at tastaturets vibrasjon skulle være så høyt, eller at du ikke ville kunne justere det. I hvert fall på Windows er det enten på eller av. Slå av den gjør det enda vanskeligere å skrive. Teksten til CreatePad er flott for skriving, men ikke nødvendigvis fantastisk for å rulle med den innebygde pekefeltet. Touchpad-knappene genererer ingen vibrasjon i det hele tatt.
Enheten selv slår tastaturet av når den er foldet tilbake, men forteller ikke at Windows skal bytte til Tablet Mode, noe som er uheldig.
Opptreden
Intel Atom-prosessorer er perfekte for en enhet som YogaBook. De produserer ikke mye varme og kan håndtere de fleste oppgaver godt. Viktigere enn alt dette er deres batterikompetanse. De er utrolig gode til å la deg øke mer skjermtid. Med middels innstillinger var YogaBook ca. 11 timer mellom kostnader. Faktisk var batterilevetiden så bra at da den faktisk døde, tok det meg noen minutter å finne ut hvorfor enheten ikke ble slått på.
Jeg kan med absolutt sikkerhet si at du ikke vil gå med å redigere video med denne maskinen, men produktivitetsprogrammer, videoopptak og lytte til musikk er bare bra. Nettlesing har noen problemer, men det skyldes at Microsofts Edge-nettleser er et noe temperamentelt rot. Jeg har opplevd de samme Edge-problemene på andre enheter som kjører Windows 10. Andre programmer og nettlesere virket ganske bra, selv om det var noe merkbart lag i å laste dem.
Enhetens kameraer er brukbare, men du kan ikke stole på dem for de beste bildene som er mulig. Det er sant for de fleste Android- og Windows-tabletter, skjønt.
Lenovo YogaBook gjennomgang: spesifikasjoner
Prosessor og grafikk | Opptil 2,4 GHz Intel ATOM x5-Z8550, Intel HD 400-grafikk |
Minne og lagring | 4 GB RAM, 64 GB Storage |
Vise | 10,1 "FHD IPS 1920 x 1200 display |
Havner og tillegg | MicroSD-kortspor, 8 megapiksler bakovervendt kamera, 2 megapiksler foranvendt kamera, Micro-HDMI, Micro-USB, Hodesettkontakt, 802.11 AC trådløs, G-sensor, E-kompass, Hall sensor, Ambientlyssensor, GPS og A-GPS |
Batteritid | 12 timer |
Dimensjoner og vekt | 10,1 tommer x 6,72 tommer x 0,38 tommer. 1,52 pounds. |
Lenovo YogaBook gjennomgang: Skal du kjøpe?
Det er mye å like om Lenovo YogaBook. Dens størrelse og ytre skall er flott. Det føles som noe en skaper ville bære for når inspirasjon slår dem. Jeg ønsker bare at når det var på tide å gjøre denne inspirasjonen til noe konkret, hadde YogaBook ikke så mange kompromisser.
Å bli vant til Halo tastaturet skal ta noen tunge tastaturbruker uker, kanskje til og med måneder. Real Pen-opplevelsen trenger definitivt litt arbeid. Jeg likte det mindre enn jeg likte tastaturet.
Når det er sagt, tror jeg ikke dette er en enhet som brukerne ikke bør ta sjansen på. Det er spennende, annerledes og friskt. Det føles som en mer naturlig enhet for å uttrykke din kreativitet sammen med mange enheter jeg har sett rettet mot samme mengde. Kunstnere og de som bare gjør en liten mengde skrive kan vokse til å elske det.
I fremtiden vil vi alle skape med noe som dette. Lenovo må fortsette å forbedre på tastaturet og Windows-integrasjonen før det faktisk skjer.