- En rapport har avslørt hvordan Google har indeksert lenker til WhatsApp-gruppene som ikke var ment å deles.
- Det sies at rundt 470 000 gruppeinvitasjonslenker ble avslørt på grunn av indekseringen.
- Facebook hadde mottatt en klage på Googles indeksering av nettadresser for chat for noen måneder siden, men selskapet pusset den til side ved å si at gruppeadministratorer kan ugyldiggjøre disse koblingene hvis de valgte å gjøre det.
Hva skjer er i kontroversen igjen, og det har gitt noen bekymringer blant brukerne. DW-journalist Jordan Wildon la ut en kryptisk tweet som sa: "Dine WhatsApp-grupper er kanskje ikke så sikre som du tror de er."
Han utdypet deretter hvordan Google har indeksert rundt 470 000 gruppeinvitasjonskoblinger på google.com, og utsatte dem for alle som kan utføre et grunnleggende Google-søk.
Dette betyr at en hvilken som helst WhatsApp-gruppelink som er lagt ut på nettet, er tilgjengelig på denne måten. Heldigvis ser dette ut til å være begrenset til gruppechatter, og private samtaler påvirkes tilsynelatende ikke.
Mens Google ikke har svart på denne avsløringen. separate undersøkelser fra andre kilder har nå avdekket at noen av gruppelinkene indeksert definitivt ikke var ment å bli delt. Dette har definitivt gitt alvorlige bekymringer blant brukere av sosiale medier, spesielt de som har private grupper som ble indeksert på Google.
En egen tweet av Jane Wong antyder at dette skyldtes en feilkonfigurasjon på WhatsApps slutt. Men vent på mer informasjon fra WhatsApp eller Google om saken før du går til konklusjoner.
En feilkonfigurasjon med WhatsApp muliggjorde ~ 470k Group Inviter lenker som skal indekseres av søkemotorer
Det burde ha blitt `Ikke tillatt` med robots.txt eller med metataggen" noindex "
takk @JordanWildon for tipset https://t.co/CJxjJ5qyfh pic.twitter.com/FrW1I9Y8vs
WhatsApps morselskap, Facebook, kan også ha noen forklaringer å gjøre, gitt at det nå blir sagt at dette problemet ble rapportert til selskapet for noen måneder siden.
Facebook har kommet under skudd før fra alle sider for angivelig å ha hjulpet spredningen av feilinformasjon under 2016 amerikanske presidentvalg. Denne nye kontroversen kan rettes mot WhatsApp, men det ser ut til at Facebook må bære tyngden for det meste.
Kilde: @JordanWildon