Hver versjon av Android siden Android 3.0 Honeycomb har hatt en funksjon som heter Full Disk Encryption, men med Android 5.0 Lollipop lovet Google å gjøre dette aktivert som standard. Her forklarer vi hvordan du aktiverer eller slår på Kryptering for Android-smarttelefonen eller nettbrettet.
Google har nylig flip-flopped på det løftet om å ha alle enheter kryptert, og uttalt at det vil være et alternativ, men ikke aktivert som standard for alle Android 5.0 og over enheter. Dette skyldes at det som står nå, kryptering kommer med et lite kompromiss med ytelsen. Uten å gå inn i Full Disk Encryption for mye, eller hvordan det fungerer, da Googles opplagde masse informasjon, her vil vi bare forklare hvordan du slår den på.
Les: Nexus 6 Review
FDE blokkerer i det vesentlige all data, informasjon og filer bak en sikker kryptert vegg og passord eller pin. Og mens det ikke trenger å ha en PIN eller et passord for å jobbe, er det den sikreste metoden. Dette er noe mange selskaper krever hvis du bruker din egen enhet, i stedet for en bedriftsenhet, og derfor snakker vi om hvordan du aktiverer det.
Du kan slå på kryptering uten å bruke skjermsikkerhet, men måten det virker på, betyr at du må beskytte telefonen med et låseskjerms-passord for å være sikret mest. Dette kan være et vanlig passord, en PIN-kode eller en mønsterlås. Systemet vil bruke dette til å låse opp telefonen og dekryptere dataene på disken. Igjen snakker vi ikke om alle detaljene med kryptering, heller, hvordan du aktiverer det på Android 5.0 og over enheter.
Bruksanvisning
For å starte, vil brukerne hovede inn i innstillinger ved å trykke på det girformede ikonet i varslingsbeltet, eller finne innstillingsappen i programfeltet. Når du er i innstillingene, bla ned til Sikkerhet, og legg deretter til et passord, pin eller låseskjerms sikkerhet.
Hvis du angir en pin eller et passord, skriv det ned eller husk det. Du trenger dette for å slå på og bruke din krypterte og beskyttede enhet. Ellers må du foreta tilbakestilling av fabrikkdata for å bruke telefonen eller nettbrettet, som vil slette alle brukerdata.
Det neste trinnet er viktig, og du trenger at telefonen skal være fulladet, og også plugget inn for å kryptere enheten. Dette tar ofte over en time, så ha tid satt til side for å la dette være fullført. Hvis du avbryter prosessen eller trekker ut enheten, kan du miste viktige data. Så sørg for at du følger krypteringsinstruksjonene på enheten din til T. Vi gjør dette på Moto G, men prosessen skal være lik eller lik på alle Android 5.0 og over enheter.
I de samme innstillingene> Sikkerhetsfanen ser du et alternativ til å kryptere telefonen eller nettbrettet. Trykk på dette, og følg instruksjonene og klikk deretter Krypter telefon. Her blir du igjen påminnet om batteriet, og plugget inn, og dette er ekstremt viktig.
Når prosessen (som kan ta over en time) er ferdig, vil enheten starte på nytt, og hvis du legger til et passord, blir du bedt om å skrive inn dette for å fortsette å bruke enheten. Det er alt du trenger å gjøre, og du er ferdig. Din Android-smarttelefon er nå helt trygg, og bruker Googles nyeste sikkerhetsfunksjon for fulldiskkryptering.
Du må ha passordet eller PIN-koden hver gang du bruker, slå på telefonen, ellers vil alt bli sperret. Dette er mer enn bare et låseskjerms sikkerhetsmål, det skjuler alle dataene dine bak en 128-biters AES-kryptering. Dette gjør alle dine data, filer og informasjon svært trygge fra nysgjerrige øyne.
Vi har hørt at dette muliggjør en svak nedgang i generell ytelse på enheter, da alt må dekrypteres i fly mens du bruker smarttelefonen din, appene, trekker opp filer eller dokumenter og mer. Det er en stor pågående debatt på de fleste Android-fora om kryptering, om den skal brukes, og hvor sterk sikkerheten egentlig er. Ikke alle trenger det, men i det minste er det nå et enkelt alternativ med Android 5.0 Lollipop. Dette alt til side, hvis du trenger kryptering, er trinnene ovenfor alt du trenger for å fullføre prosessen. Det er ganske greit, så prøv det i dag.